May 25, 2024

PROBNI SAT

Ako si zainteresiran/a probati blagodati joga prakse, pridruži nam se u zajedničkom vježbanju! Probni sat se održava svakog PONEDJELJKA u jutro u 08:00 h i BESPLATAN je.

ŠTO OČEKIVATI NA PRVOM SATU?

U Ananda studiju, grupe uglavnom variraju od 6 – 12 polaznika po satu. Vježba se na joga prostirci, koju prethodno pripremimo kao i joga pomagala (blok, traka, kotač), ako ih koristimo. Prostirke i pomagala su dostupni u studiju, ali ako imamo vlastitu opremu, možemo ju ponijeti sa sobom. Vježba se bosih nogu, no ako iz nekog specifičnog razloga ne možemo skiniti čarape, to je uredu!
Učiteljica će najprije objasniti disanje, a zatim krenuti sa izvedbom Pozdrava Suncu (zagrijavanje). Dok učiteljica demonstrira položaje, polaznici prate ritam. Prvi sat će trajati oko 45 min. Za jogu tjelesne predispozicije nisu uvjet – ne trebamo biti fleksibilni da bi vježbali 🙂

SAVJETI ZA VJEŽBANJE

Jedni položaji će nam polaziti za rukom, a drugi stvarati poteškoću. Uredu je osjetiti neugodu prilikom istezanja ili pojačan tonus u mišićima kod vježbi što iziskuju snagu. No, ne bismo trebali osjećati oštru bol. Po potrebi, možemo umanjiti intenzitet, tako da popustimo dubinu položaja. Učiteljica također tijekom sata nudi modifikacije i opcije za izazovnije pozicije. U svakom trenutku je moguće uzeti položaj djeteta (odmor). Ideja je postepeno izgraditi praksu – strpljenje i redovitost je ključ.

Odjeća za jogu bi trebala biti elastična, da ne ometa opseg pokreta. Ne bi trebala biti previše uska, da nas steže prilikom disanja, ali ne i vrećasta, da višak tkanine ometa praksu. Sa sobom možemo nositi tekućinu, ali je idealno konzumirati tek nakon prakse. Yoga sat uvijek završava odmorom u Shavasani – ležećoj restorativnoj poziciji. Ako imamo specifična medicinska stanja, slobodno ih napomenemo učitelju tijekom prijave ili prvog sata. Joga praksa je svestrana, te se može prilagoditi raznim stanjima! Konzultirajte se s učiteljem. Za više savjeta o prvom dolasku u studio, pročitaj SMJERNICE ZA PRVI DOLAZAK.

Ananda studio lociran je u kvartu Žnjan, poviše hotela Amfora. Besplatan, veliki parking, dostupan je odmah ispred studija (no stress :). Adresa; Ulica 15. studenog broj 3, ulaz je s južne strane preko terase – lokacija.

Dodatna pitanja i prijave na mob / Whatsapp + 385 98 257 942 ili mail ananda.split@gmail.com

RECENT POSTS