učitelji/teachers

Jelena Lizde

Voditeljica joga studija, certificirani Yogasana učitelj, a prije svega predani praktikant ashtanga joge. Yoga je njen životni stil, razlog zbog kojeg se budi i ono u čemu je pronašla smisao. Položaje u jogi doživljava kao idealan alat za rad na sebi. Svakodnevno vježba ashtanga jogu, koju s jednakom strašću i podučava.
Jelenu je praksa joge privukla već s 19. godina, Koncept um – tijelo konekcije, svjesno disanje i zanimljivi tjelesni položaji koji na koncu dovode do unutarnjeg zadovoljstva i mira, su ono što ju je osvojilo. Prethodno se okušala u različitim aktivnostima i stilovima joge, no ništa je nije zadržalo na traci kao Ashtanga joga, čije je blagodati prvi put okusila prilikom njenog prvog putovanja u Aziju, s 20 i jednu godinu. Od toga dana, Jelena većinu svoje energije usmjerava u praksu i podučavanje ashtanga joge, jer je vlastitim iskustvom zaključila da je to metoda koja uistinu djeluje. Godišnje putuje u Indiju, gdje se u potpunosti posvećuje daljnjem izučavanju ove metode, jer smatra da učenje nikada ne prestaje. Drži bogato iskustvo edukacija i rada s mnogim yoga velikanima i studijima u svjetskim metropolama zbog čega dobro poznaje standard kvalitetnog učitelja. Svoj učiteljski certifikat je stekla na Tajlandu 2015-te, no smatra da za učitelja papir nije toliko bitan, koliko čvrsta disciplina i iskustvo predavanja.

Na Jeleninim satovima ćete definitivno pomaknuti svoje granice. Posebnost njenog podučavanja jest prepoznavanje individualnih potreba uz verbalne i fizičke asistencije (pomaganja 1:1). Osim joge, Jelena je i certificirani maser tajlandske masaže, te jako dobro poznaje anatomiju čovjeka zbog kojeg znanja, svoje studente asistira efikasno i s osjećajem. Iako joj je glavni stil Ashtanga joga, također predaje tematske satove za promicanje mobilnosti poput Inverzija, Zavoja i Otvaranja kukova. Jelena će vas potaknuti na redovnu praksu i napredak s kojim ćete uvidjeti kako sreća i zadovoljstvo mogu biti generirani iznutra.

Karla Mesić

Karlin jogijski put je započeo sa željom veće gipkosti, međutim vrlo brzo je shvatila kako Ashtanga yoga može biti puno više od toga ukoliko se pojedinac otvori ka tom putovanju. ”Ovakva praksa uistinu pročišćava naše tijelo i naš duh. Ona nas vodi do dubljih spoznaja i uvida koji su prije boravili u našem nesvjesnom. Malo po malo nesvjesnost postaje svjesnost. I naš život se čisti, pogled na svakodnevnicu postaje mirniji i dublji, a život lakši. Otvaraju se neki novi horizonti, sasvim prirodno i spontano.” Svojom jogijskom praksom shvatila je kako zavoljeti sebe; svoj fizički i mentalni apekt postaje jedini cilj koji ju uvijek iznova motivira dalje.

LAURA RAČUNICA

Joga je u Laurin svijet ušla kada je bila spremna prigrliti promjene. Nije očekivala da će ju praksa ashtange toliko zagrliti i razbuditi. Njen primarni razlog susretanja s jogom bilo je bolje upoznavanje s meditacijom,potrebom za umirivanjem svakodnevnih misli i istraživanjem filozofije Istoka. No, joga je za nju mnogo više od same meditacije i izučavanja, to je sada svjesni pokret, ulazak u prisutnost i istraživanje granica. ”Joga je za mene igra te se tako i osjećam kada dođem na prostirku. Postajem dijete koje čini svakakve vratolomije sa svojim tijelom i iznova pokušava dokučiti kako unutarnji svemir u nama funkcionira.”