Učitelji

jelena lizde

Praksu ashtanga joge sam prvi put okusila u ranim 20-ima, na tropskom otoku Koh Phangan u južnom Tajlandu. Od tada se mogu opisati kao joga entuzijast, student i osnivač joga zajednice u Splitu – ”Ananda”. Moje podučavanje joge bazirano je na znanju koje crpim iz svoje svakodnevne prakse dok
povremeno pohađam radionice i gostovanja ashtanga učitelja diljem Europe i Azije. Veliki sam zaljubljenik Istočnjačke kulture I dalekih putovanja, s kojih se uvijek vraćam proširenih vidika. Ashtanga praksa mi je osim skladnog i zdravog tijela, pružila autentično znanje i mudrost. Zanimljivo koliko je toga moguće promijeniti, a da na početku nismo ni slutili. Za napredak u ovoj praksi bitno je uzeti stajalište onoga što jest, radije nego li onoga što će biti.

petar dukić

Proces upoznavanja sa istočnjačkim filozofijama i praksama za Petra je krenuo još negdje u djetinjstvu. Međutim tek puno kasnije, 2012 godine, počinje predanije istraživati Ashtanga yogu. Od tada pa do sada zahvalan je svojim učiteljima Suzanne Forde (Dublin, Irska), Luke Jordan (Colares, Portugal), Shartah Jois (Mysore, India) i Sharmila Desai (Morjim, India) jer svatko od njih ponaosob posadio je sjeme ljubavi, mira, osobnog razvoja i nenasilja.

Petar trenutno živi u Košutama u zagrljaju prirode i Cetine te studira integrativnu tjelesno orijentiranu psihoterapiju na Centru za Integrativni razvoj u Splitu.