PROGRAM 2023

Ashtanga Mysore satovi

Polaznici zasebno vježbaju ashtanga set u grupi, dok ih učitelj motri te usmjerava 1:1. Na Mysore satovima vlada tišina, a student osluškuje kvalitetu svog daha. Kako učitelj ne vodi sat verbalno, prednost se daje meditativnom aspektu. Mysore satovi su idealni za svakoga jer polaznici vježbaju (i napreduju) prema vlastitom kapacitetu.

Inverzije

Položaji gdje je tijelo okrenuto naopačke. Na ovom satu, student se u sigurnom maniru, uči podignuti u stoj na glavu – Sirsasana. Vježbaju se različiti tipovi stojeva na glavi, podlakticama i na rukama. Osim inverzija, sat sadrži vježbe snage i stabilizacije torza, što može uvelike poboljšati formalnu praksu ashtange, te općenito držanje tijela.

Zavoji Leđa

Energične vježbe za otvaranje prednjeg (anteriornog) tijela. Na ovom satu, postepeno otvaramo svaku zonu tijela potrebnu za zavoj. Istodobno radimo na stabilizaciji posteriornog tijela, da podrži novo-dobivenu fleksibilnost. Na energetskoj razini, zavoji djeluju oslobađajuće i uvelike su od pomoći protiv anksioznosti. Duboki zavoji mogu uzbuditi živčani sustav što rezultira u povećanju energije i vitalnosti. Za uravnoteženi efekt, kombiniraju se s inverzijama i pregibima unaprijed.

Otvaranje Kukova

Nebitno da li nam je cilj ukrstiti noge u lotos ili postaviti nogu iza glave, od ovih vježbi, svi će profitirati. Imati razgibane kukove doslovno olakšava cijelu svakodnevnicu. Od fizičkih razloga poput mogućnosti sjedanja na podu i podizanja predmeta, do onih internih, gdje se izbacuje nataloženi stres i tjeskoba koja se obožava skupljati u ovom području.

Ashtanga Vođeni satovi

Verbalno vođen sat, gdje svi prate isti tempo. Učitelj broji točan slijed Vinyasa (pokreta) i asana (postura). Prakticira se temeljna sekvenca ashtange –Yoga Chikitsa. Vođeni satovi su za idealni za početnika, kako će ovdje izučiti točan set postura, kao i ritam prakse.

Termini Vođenih satova, Inverzije, Zavoji i Kukovi, se izmjenjuju svake srijede.