June 11, 2019

Radionica tradicionalne Hatha joge – položaj, dah, meditacija

Na ovoj radionici upoznati ćemo se s principima tradicionalne hatha yoge, koja se zapravo danas rijetko prakticira u izvornom obliku. Učiti ćemo kako razvijati praksu prisutnosti u asanama kroz koje ćemo prolaziti, kako biti u skladu s dahom i tijelom upoznavajući ga kroz razne senzacije (reakcije); fizičke i mentalne.
Upoznavanjem unutarnjeg svijeta kroz pažnju u hatha yogi dobivamo novi pogled na svoje tijelo, sebe kao biće i samu yogu.
Na taj način povezujemo se dublje sa životom.
To nam omogućuje da s više otvorenosti promatramo cijeli koncept joge kao filozofije i koristimo praksu za cijeli život a ne samo kad nam je tijelo zdravo i fit. Uz meditaciju i pranayamu dolazimo u kontakt s suptilnijim dijelovima svog bića i kako se otvoriti i dati si više prostora u svakodnevnom životu..
Neke od tema koje ćemo obraditi:
-Hatha yoga danas i nekad
-Svrha yoga prakse
-Asane (praktični dio) s detaljnim opisom i uputama
-Meditacija i pranayama (osnovni aspekti, primjena i praktični dio)

Radionicu vodi Antonija Satya, ERYT 200, RYT 500; u jogi od 1998., praktikant astanga joge, senior joga učitelj (preko 12 godina). Svoju tradicionalnu praksu astanga joge nadopunjavala je znanjem iz hatha joge, kundalini, dharma joge, bhakti,itd., te tehnikama meditacije minfulness i vipassana. Školovala se na
mnogim destinacijama, najviše istočnim i azijskim zemljama. Prvu školu za joga učitelja završava 2001. god. Živi i radi u Slavonskom Brodu. Terapeut za kralježnicu te voditelj športske rekreacije, voditeljica brojnih joga povlačenja, satova i gost učitelj izvan RH. Inače magistra prava i student spec. studija
ekonomije…Životni moto: love all serve all.
Radionica je na donaciju (doniranje je dio naše velikodušnosti i odabira koje pomaže i nama; kod donacije vodimo se osjećajem osobnog zadovoljstva s time kada i koliko dajemo)

Ulaz na donacije. Vidimo se 🙂

Kada ? Nedjelja, 07. srpnja 2019.

Gdje? Ananda Yoga studio, Ulica 15. studenog broj 3, 21000 Split

Prijave na mail: ananda.split@gmail.com

RECENT POSTS