Raspored satova joge za ožujak 2019

Flowing through March
Inverzije, Ashtanga Yoga Studio Split

Zima polako odmiče, a proljeće je na vratima, ulazimo u tranzicijski period. Ožujak je mjesec okarakteriziran naglim klimatskim promjenama koje u nama mogu izazvati anksiozna stanja. Ideja je pronaći ritam, odnosno balans izmedu dinamičnih vremenskih i društvenih utjecaja okoline te ostati priseban/prizemljen. Imbalans organizma vodi do previše razmišljanja i lutanja uma, umanjajući bistrinu i koncentraciju.

Tako ćemo ovaj mjesec uvesti sat vezan bas za ovu tematiku. Fokus će biti na – probavnom sustavu. S reguliranim metabolizmom te dobrom prokrvljenošću, tijelo je opskrbljeno kisikom,  a time nam daje novu, svježu i reguliranu energiju, što će nam dati dovoljno ”goriva” da prebrodimo nove prilike i neprilike.

Pripremili smo sat koji će zadovoljiti početnike, a i one ”koji žele znati više”. Sat će biti baziran na rotacijama i inverzijama.
Ukoliko niste član naše ekipe, to možete postati prijavom na besplatni uvodni sat koji se održava redovno ponedjeljkom u 18h. Prijave putem email-a ananda.split@gmail.com

 

 

Svi koji PRVI PUT dolaze u Anandu trebaju proći uvodni sat ponedjeljkom u 18h (BESPLATAN SAT) te se poslije dogovoriti o budućim dolascima.

MPS i Ashtanga Mysore kroje odsjek Ashtanga yoge u Ananda studiju.  Ashtanga je dinamičnog tempa te se iznova i iznova radi ista sekvenca (set poza), postepeno dodavajući asane (poze). Repetirajućom sekvencom dolazimo do vanjske i unutarnje transformacije. Kaže se da je Ashtanga praksa za cijeli život.

Flowing through March*- ovaj neredovni sat ce biti fokusiran na nježni Flow, s elementima Hatha/Vinyasa stila, naglasak je na rotacijama tijela i nešto manje inverzijama. A kako je biti okrenut naglavačke, otkrit ćemo na ovom satu. Fokus je na inverzijama, od laganih poput svijeće, do onih više akrobatskih poput stoja na podlakticama ili dlanovima.

Yin/Restorativna– sat koji je potreban a ma baš svima! Naglasak je na područje kukova, odnosno spoj gornjeg i donjeg tijela te vezivna tkiva. Karakteristika Yin yoge je mali broj položaja s dužim zadržavanjem.

Open Call- studio je otvoren od 09:00-11:00, u tom periodu je slobodan za korištenje za članove Anande, no sat nije vođen, namijenjen je za samopraksu.

 

Prijavi se za svoj besplatan sat i dođi bilo koji ponedjeljak u 18h!