O nama

ANANDA STUDIO

SaveSave

Save

Save

Ananda studio nudi atmosferu zajednice. Za upis nema predispozicija. Ni godine ni fleksibilnost nisu uvjet. Joga jest u svima nama, uspavana i prekrivena privrženošću okoline. Praksa joge ovisi o tome kako ju percipiramo. Za nekoga istezanje, za drugoga dovođenje života u cjelinu. 

”U svijetu je različitih joga metoda koliko i joga praktičara”

Naši učitelji

Upoznajte naše mlade instruktore!

JELENA LIZDE

Veliki sam ljubitelj prirode i embodiment kulture. Kultura utjelovljenosti promovira restauraciju naše temeljne prirode (suštine) te praksu Ashtanga joge smatram najefektivnijom metodom za postizanje tog razvoja. Način na koji podučavam je uglavnom odraz moje prakse, u kojoj sam dugo vremena bila samouka, sve dok si nisam našla odgovarajućeg učitelja. U godini 10 mjeseci prakticiram sama, a 2 mjeseca s učiteljem kojeg posjećujem u JI Aziji. Povremene posjete učitelju gledam kao priliku za produbljenje znanja i iskustva, te da prakticiram u drugačijem okruženju. S Ashtangom se prvi put susrećem u 21oj godini, i to na jugu Tajlanda u tropskom okruženju otoka Koh Phangan. Do tada sam isprobala i drugačije stilove, ali ono što je ashtangi dalo prednost jest Mysore način prakticiranja gdje eksterno prelazi u interno (the only way out is in). Joga je za mene ultimativni me-time, proces koji nije uvijek ugodan ali je iskren i autentičan. Ova praksa je dizajnirana za sistematsko restrukturiranje uobičajenih navika i paternih stečenih utjecajem okoline. Niz položaja je fiksiran i postavljen u logičnom slijedu da polako i temeljito priprema studenta za nadolazeće. Za napredak u ovoj praksi, bitno je uzeti stav prihvaćanja onoga što jest radije nego scneiranja onoga što će biti. Zanimljivo je koliko toga možemo promijeniti, a da to u počeku nismo ni slutili. Tko istinski želi kročiti na putovanje u centar sebe, preporučujem ovu metodu.

Jogu može vježbati svatko tko ima volje i strpljenja. Prilikom moje višegodišnje samouke prakse imala sam priliku učiti na vlastitim greškama. Svako tijelo je drugačije i zato pristup mora biti individualan te prilagođen kapacitetu i mogućnosti pojedinca. Asane su najčešće prikazane u svom krajnjem stadiju, stoga ih radije gledamo kao inspiraciju. Student će napredovati ovisno o njegovom pristupu. Agresivna želja ega za napretkom zarobljuje um i tijelo u nepomični položaj. Samo kada se ”predamo”, praksa će napredovati.

GLORIJA LIZDE

Jogom sam se počela baviti uz svoju sestru Jelenu prije nekoliko godina. Iako me nikada nije privlačio sport, sviđala mi se ideja joge koja pruža cjelokupno iskustvo odnosno rad na tijelu, umu i duhu. Redovita praksa donijela mi je mnoge fizičke promjene, ali i koncentraciju, stabilnost i mirnoću. Odnedavno predajem jogu početnicima u Ananda Yoga Studiju.

Kroz jogu se iznova, svakodnevno, povezujem sa sobom.

NIKOLINA ROSO

Trenutno predaje medicinsku gimnastiku, jogu i pilates. Diplomirana je kineziologinja te ima bogato znanje na području anatomije i funkcije tijela. Osim kineziologije, Nikolina se dugi niz godina bavi borilačkim sportom-taekwondo, gdje ima preko 10 godina. S jogom se susreće unazad 5 godina. Nikolinini satovi su dinamični i kreativni baš kao i njen karakter. U Ananda studiju trenutno predaje pristupačnu Medicinsku jogu.

Prva lekcija joge je definitivno bila odbacivanje sportskog pristupa prema jogi. U sportu se uvijek traži brže, više, bolje. Joga ju je naučila usporiti te osluškivati signale tijela, kako na prostirci, tako i u svakodnevnom životu.

Prostor

Prostor studija nalazi se na Žnjanu i potpuno je nov! Ima 71 m2 te može smjestiti 15-20 polaznika.
Manduka Eko Lite prostirke čekaju na Vaše korištenje. Eko dizajn će spriječiti alergijske reakcije kože. Prostirke su protu-proklizavajuće. Manduka je svjetski broj 1 u dizajnu i kvaliteti joga prostirka. U Ananda studiu ih koristite besplatno 🙂