O nama

ANANDA STUDIO

SaveSave

Save

Save

Ananda studio nudi atmosferu zajednice. Za upis nema predispozicija. Ni godine ni fleksibilnost nisu uvjet. Joga jest u svima nama, uspavana i prekrivena privrženošću okoline. Praksa joge ovisi o tome kako ju percipiramo. Za nekoga istezanje, za drugoga dovođenje života u cjelinu. 

”U svijetu je različitih joga metoda koliko i joga praktičara”

Naši učitelji

Upoznajte naše mlade instruktore!

JELENA LIZDE

Interes za jogom kod mene se pojavio u kasnim tinejdžerskim godinama. Do tada sam se okušala u raznim aktivnostima, no bez većeg interesa. S devetnaest godina ”otkrivam” dinamičnu formu joge; Ashtanga Vinyasa te shvaćam da sam pronašla idealan sustav koji sam cijelo vrijeme tražila. Privukla me dinamika prakse te ogroman prostor za napredak. U početku je to bio fitness pristup s anti stres učincima. Kako me napokon nešto uspjelo ”zadržati na traci”, praksa se počela transformirati. Nakon dvije godine intenzivne prakse putujem na prekrasni jug Tajlanda, na otok Koh Phangan, gdje pohađam obuku za učitelje s ciljem da produbim znanje te počnem dijeliti ovu vrstu prakse s drugima. Dobivam međunarodno priznati certifikat pod Yoga Alliance standardima. Nastavljam produbljivati znanje ove metode putem svakodnevne samostalne prakse te godišnje posjećujem učitelje na radionicama ili Mysore satovima. Izdvojila bih Iain Gryska (Ashtanga Yoga) kao do sada najutjecajnijeg učitelja, kojeg posjećujem u Ubudu (Bali). Ostale osobe koje su utjecale na mene su David Swenson, Sharath Jois, David Garrigues i moje joga kolege s kojima se međusobno savjetujem i motiviram.

Jogu može vježbati svatko tko ima volje i strpljenja. Prilikom moje višegodišnje samouke prakse imala sam priliku učiti na vlastitim greškama. Svako tijelo je drugačije i zato pristup mora biti individualan te prilagođen kapacitetu i mogućnosti pojedinca. Asane su najčešće prikazane u svom krajnjem stadiju, stoga ih radije gledamo kao inspiraciju. Student će napredovati ovisno o njegovom pristupu. Agresivna želja ega za napretkom zarobljuje um i tijelo u nepomični položaj. Samo kada se ”predamo”, praksa će napredovati.

GLORIJA LIZDE

Jogom sam se počela baviti uz svoju sestru Jelenu prije nekoliko godina. Iako me nikada nije privlačio sport, sviđala mi se ideja joge koja pruža cjelokupno iskustvo odnosno rad na tijelu, umu i duhu. Redovita praksa donijela mi je mnoge fizičke promjene, ali i koncentraciju, stabilnost i mirnoću. Odnedavno predajem jogu početnicima u Ananda Yoga Studiju.

Kroz jogu se iznova, svakodnevno, povezujem sa sobom.

NIKOLINA ROSO

Trenutno predaje medicinsku gimnastiku, jogu i pilates. Diplomirana je kineziologinja te ima bogato znanje na području anatomije i funkcije tijela. Osim kineziologije, Nikolina se dugi niz godina bavi borilačkim sportom-taekwondo, gdje ima preko 10 godina. S jogom se susreće unazad 5 godina. Nikolinini satovi su dinamični i kreativni baš kao i njen karakter. U Ananda studiju trenutno predaje pristupačnu Medicinsku jogu.

 
 
Prva lekcija joge je definitivno bila odbacivanje sportskog pristupa prema jogi. U sportu se uvijek traži brže, više, bolje. Joga ju je naučila usporiti te osluškivati signale tijela, kako na prostirci, tako i u svakodnevnom životu.

Prostor

Prostor studija nalazi se na Žnjanu i potpuno je nov! Ima 71 m2 te može smjestiti 15-20 polaznika.
Manduka Eko Lite prostirke čekaju na Vaše korištenje. Eko dizajn će spriječiti alergijske reakcije kože. Prostirke su protu-proklizavajuće. Manduka je svjetski broj 1 u dizajnu i kvaliteti joga prostirka. U Ananda studiu ih koristite besplatno 🙂